Gereformeerde kerk terug van weggeweest

EDE - Na een afwezigheid van drie jaar is de wijkgemeente Noord van de Gereformeerde Kerk Ede (GKE) terug in de Noorderkerk. Roelof Vogelzang, voorzitter Algemene Kerkenraad (AK) van de GKE: “Wij zijn als AK heel blij dat de wijkgemeente Noord voorlopig kan kerken in de Noorderkerk. We hopen dat het gemeenteleven hier verder kan opbloeien.”

De Noorderkerk doet dienst als ondernemerscentrum en huisvest de nieuwe Edesche Concertzaal. Vanaf zondag 6 april 2014 heeft het gebouw ook haar kerkelijke functie terug. Nando Eskes, initiatiefnemer van de Edesche Concertzaal is blij met de terugkeer van de Noorderwijkgemeente: "De zondagmorgen heb ik, gezien de historie van het gebouw, gereserveerd voor kerkdiensten zodra we hier mei 2013 inkwamen. We houden hier kantoor, we hebben hier de Edesche Concertzaal, we hebben hier de Cavaljézaal als expositieruimte, en nu komt de oorspronkelijke functie van dit gebouw ook weer terug. Een belangrijke plek voor de gemeente Ede, middenin het oude centrum, de Bospoort. De Noorderkerk is de eerste kerk van de Gereformeerde Kerk Ede. Boven de deuren staat ook 'Gereformeerde Kerk', dus dat deze oorspronkelijke gemeente is teruggekeerd in dit gebouw doet mij veel. Ik wens hen een zegenrijke toekomst toe."

Ook Roelof Vogelzang van de Gereformeerde Kerk, verheugt zich: “De Noorderkerk is fantastisch opgeknapt en zeer geschikt voor kerkdiensten. Wij zijn als AK heel blij dat de wijkgemeente hier weer een eigen plek heeft gevonden en een goed tijdelijk thuis.”