Grote belangstelling voor open dag

Ede, 28 mei 2013 - Velen waren positief verrast, op de open dag, afgelopen zaterdag, van de gerenoveerde Noorderkerk aan de Amsterdamseweg. Zo’n 1.000 mensen vereerden dit nieuwe ondernemerscentrum annex concertzaal met een bezoek, en waren ontroerd en onder de indruk.

Op zaterdag 25 mei 2013 stond bij veel mensen in de agenda: “Bezoek open dag Noorderkerk”. Dit karakteristieke gebouw, in 2011 aan de eredienst onttrokken, werd opnieuw geopend. Groot was de belangstelling van oude gereformeerden, mensen die 40 jaar geleden voor het laatst waren geweest, betrokkenen en Edenaren in het algemeen. Hoe zou zo’n karakteristiek kerkgebouw nu verder door het leven gaan?

Waar de in oude staat herstelde kosterswoning vooraf al bewondering afdwong, was de voormalige kerkzaal, die nu Cavaljézaal heet, voor veel mensen een lust voor het oog. Met respect voor het bestaande, en met oog voor de toekomst werd de kerkzaal opnieuw ingericht en klaar gemaakt voor een zakelijke en culturele toekomst. Het resultaat mocht er zijn, gezien de vele positieve en ontroerde reacties. In de Cavaljézaal komen zowel kantoor als concertzaal samen op een blijkbaar bijzondere wijze.

Door het gehele ondernemerscentrum hingen schilderijen van het echtpaar Jan en Alide Bouwsema, met gevoel gekozen en gepresenteerd. Het gaf de open dag net die extra tint. Ook voor deze kunstwerken was veel interesse.

Gecombineerd met het mooie weer was het een succesvolle dag. Ede mag trots zijn op dit gebouw uit de vorige eeuw. Samen met andere renovaties en herstelwerken in de buurt van de Amsterdamseweg / de Bospoort verbetert de leefbaarheid van deze omgeving zienderogen en kunnen de Edenaren weer jaren genieten. Deze open dag in de Noorderkerk krijgt zeker een vervolg in andere openstellingen en publieke optredens in de concertzaal.

Bekijk de video van de open dag: http://www.youtube.com/watch?v=3C_Sz022F5M

Blijf de Noorderkerk volgen op Facebook via https://www.facebook.com/NoorderkerkEde.

Van de dag is een videoverslag gemaakt, te vinden op YouTube onder de zoekwoorden 'Noorderkerk Ede open dag', of met een directe link: http://www.youtube.com/watch?v=3C_Sz022F5M. Het ondernemers- en cultuurcentrum is ook te volgen op Facebook via https://www.facebook.com/NoorderkerkEde en via de website http://www.noorderkerkede.nl. Ook zijn er diverse foto’s te bekijken:


De volgende bedrijven en personen werkten mee aan deze open dag: